Project Description

Controller Cabinet Base, Malvern

NAL Controller Cabinet

The NAL Controller Cabinet Base was chosen for simplifying the installation and cabling of a traffic signal controller cabinet at the puffin crossing on Townsend Road, Malvern.

To begin, an NAL STAKKAbox is installed allowing cables to be easily fed from the access chamber later on. The plinth is mounted directly on top of the STAKKAbox and set in ST4 concrete. Once set, the gland tray is installed on top of the plinth removing the need for carcinogenic base seal making conditions safer for civil engineers.

By utilising this future-proof system local authorities will be able to maintain controller cabinets with ease, adding and replacing cables quickly and efficiently causing little disruption to the public.

NAL Controller Cabinet Base

Project: Traffic Signal Refurbishment, Townsend Way, Malvern

Client: Worcestershire County Council